Ik kom niet klaar wanneer mijn vriendin mij aftrekt. Wat nu?

Getty Images

Beste Henriette,

Ik zit met een probleempje: als ik seksuele handelingen met mijn vriendin doe, kom ik niet klaar. Maar als ik het zelf doe, kom ik wel klaar. Het ligt niet aan dat mijn vriendin het verkeerd doet, dat is niet. Kunt u mij hierbij helpen?

Tycho

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Beste Tycho,

Het zou kunnen zijn dat je bij masturbatie meer overgave hebt en dat je bij je vriendin nog teveel controle houdt. Ook adequate seksuele stimulatie is belangrijk, maar daar ligt het niet aan, want je vriendin doet het goed. Volgens mij helpt het om meer los te laten en je helemaal te focussen op het gevoel en je hieraan helemaal proberen over te geven.

Succes!

 

Henriette Schoones

Seksuoloog NVVS/ Relatietherapeut

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.