Ik heb hielspoor en voetzooltjes helpen niet. Wat nu?

voeten-man
Getty Images

Ik heb hielspoor en hiervoor zooltjes laten aanmeten. Ik heb ze nu twee weken, maar het wordt steeds pijnlijker om met die zooltjes in mijn schoenen te lopen. Ik loop nu zelfs zonder schoenen en zooltjes, want ik heb het idee dat de zooltjes meer druk geven op de pijnlijke plek. Wat nu?

Nicolaas

Anouk Jannes, podotherapeut:

Hallo Nicolaas,

In principe mag iemand twee weken aan de zolen wennen en moet iemand na deze twee weken zonder pijn van de zolen hierop kunnen lopen. De pijnklacht zelf, hoeft dan nog zeker niet over te zijn. Dat de klachten juist alleen maar erger worden en u voelt dat de zolen precies op deze pijnlijke plaats drukken, is geen goed teken. Ik zou u adviseren de zolen uit de schoenen te halen en een controleafspraak in te plannen bij degene die deze heeft aangemeten. Mogelijk dat een kleine aanpassing al veel helpt.

Met vriendelijke groet,

Anouk Jannes

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anouk Jannes is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Zij heeft haar opleiding gevolgd in Eindhoven en werkt sinds 2016 als podotherapeut en MSU echografist.