Pijn aan mijn achillespees: wat kan ik hier aan doen?

vrouw-achillespees
Getty Images

Ik heb al sinds enige tijd last van hevige pijn aan de achillespees. Deze is ook gezwollen en soms staat er zelfs een 'bol' op. Mijn huisarts heeft mij al ontstekingsremmers, zalf en pads voorgeschreven, maar niets helpt. Ik sport niet, dus daar kan het niet van zijn.

Liliane

Anouk Jannes, podotherapeut:

Beste Liliane,

Vervelend dat er tot nu toe niks helpt met betrekking tot de pijn in de achillespees. Mogelijk advies hiervoor is om eens een fysiotherapeut/podotherapeut mee te laten kijken met deze pijnklacht. Er kunnen namelijk verschillende oorzaken zijn waardoor de pijn in stand wordt gehouden: standsafwijking voet, verhoogde belasting, foutief schoeisel, verhoogde spanning kuitspier. De fysiotherapeut/podotherapeut kan een onderzoek bij u verrichten en op een gerichte manier te werken gaan door middel van bijvoorbeeld schoenadvies, taping, dry needling, podotherapeutische steunzolen, oefeningen, etc.

Mocht u nog een vraag hebben, dan mag u altijd contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Anouk Jannes

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anouk Jannes is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Zij heeft haar opleiding gevolgd in Eindhoven en werkt sinds 2016 als podotherapeut en MSU echografist.