Wat kan ik doen aan stijve voeten en kramp?

pijn-voet
Getty Images

Ik heb een stijf en strak gevoel in beide voeten en heb ook regelmatig kramp in de voeten en tenen. Dit heb ik al jaren. Wat is hier aan te doen of is er een crème voor?

Agaath

Anouk Jannes, podotherapeut:

In principe is een stijf/strak gevoel in beide voeten, niet iets wat alledaags aanwezig hoort te zijn. De exacte locatie is mij nu onduidelijk, maar ik zou u wel adviseren om een huisarts of podotherapeut te laten meekijken. Mogelijk dat een bepaalde pees in uw voeten erg strak staat. Eventueel de voeten masseren met een tennisbal of flesje zou een goede oefening zijn. Daarnaast kunt u eens structureel aan de slag gaan met de kuitspier oprekken 3x daags 15 sec aan beide kanten. 

Ik hoop dat ik uw vraag hier genoeg mee beantwoord heb.

Met vriendelijke groet,

Anouk Jannes

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anouk Jannes is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Zij heeft haar opleiding gevolgd in Eindhoven en werkt sinds 2016 als podotherapeut en MSU echografist.