Kan online psychische hulp de oplossing zijn voor mijn stressgerelateerde eetprobleem?

Getty Images

Ik wil graag van mijn stressgerelateerde eetprobleem af. Ik werk zelf als GGZ-praktijkondersteuner bij een huisarts, dus ik weet echt wel hoe het een en ander werkt, maar toch lukt het me tot mijn grote frustratie niet om ermee te stoppen. Kan online psychische hulp uitkomst bieden?

Anoniem

Ineke van Gent, psycholoog

Dankjewel voor je vraag en dapper dat je hem stelt. Ook als professional kun je tegen bepaalde problemen aanlopen, we zijn allemaal mensen.

Om antwoord te geven op je vraag, denk ik niet dat online hulp je gaat bieden wat je nodig hebt. Je geeft aan dat je het allemaal al weet maar het is een ander verhaal om het in de praktijk te brengen.

Eetproblematiek is vaak wat complex. Een gedegen 1-op-1 begeleiding waarbij je de diepte in kunt gaan en de functies van je problematiek kunt ontwarren en kunt voelen en oefeningen kunt doen, bieden in mijn optiek het beste resultaat.

Mijn vraag is ook waarom je voor online hulp zou willen kiezen?

Hoe dan ook, mijn advies is om een psycholoog/therapeut te zoeken die gespecialiseerd is in de begeleiding van eetproblematiek. Alles wat je over een problematiek vanuit ervaring leert, kun je later weer doorgeven in je werk.

Succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Ineke van Gent is psycholoog. Dagelijks ziet zij mensen in haar praktijk die worstelen met verschillende vragen uiteenlopend van burnout/depressie en spanningsklachten tot eet- of verslavingsproblemen. Ook komen er mensen die last hebben van onzekerheid/angsten en moeite hebben met het maken van keuzes.