Kun je gekneusde ribben tapen?

Getty Images

Een kleine drie weken geleden ben ik gevallen. Ik was er goed van af gekomen, dacht ik, maar de volgende dag bleek dat ik mijn ribben gekneus heb. Dankzij paracetamol heb ik geen problemen met bewegen. Daarnaast geeft een elastische zwachtel verlichting tijdens het wandelen, maar dat is niet echt comfortabel.

Mijn vraag is of ik extra geholpen zou zijn met tapen tijdens het wandelen? En is het uberhaupt mogelijk om de ribben te tapen?

Mieke

Mark Chen, fysiotherapeut

Ja, medical tape kan zeker ondersteuning bieden voor je klacht. Dankzij de tape zullen er tijdens het lopen wat minder schokken terecht komen op de ribben. En dat kan een hoop schelen! Ook als er op de plek van de kneuzing extra ondersteuning geplaatst wordt, kan dit een goed pijn dempend effect hebben.

Er zijn verschillende technieken mogelijk en dat zal even aftasten zijn wat het beste werkt voor jou. Waarschijnlijk zal een techniek die de functie van jouw zwachtel nabootst een goede optie zijn om mee aan te vangen. Vandaar ook dat ik je aanraad om dit bij een gecertificeerde therapeut te doen. Ribben tapen is behoorlijk lastig om zelf te doen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Mark Chen is fysiotherapeut en NASM geschoolde personal trainer bij OCA in Alphen aan den Rijn. Zijn expertise ligt in het analyseren en optimaliseren van bewegingspatronen. Dry needling en medical taping zijn een belangrijk onderdeel van zijn visie en training voert de boventoon.