Gratis e-book: 12 intrigerende vragen over de overgang

Waarom raken vrouwen eigenlijk in de overgang?

vraagtekens
Getty Images

De overgang is de periode rondom je laatste ongesteldheid. Opvliegers, slaapproblemen en stemmingswisselingen zijn typische overgangsklachten die bij deze periode horen. Maar is die overgang nu een foutje van moeder natuur? Kun je zwanger worden na de menopauze? En komen mannen eigenlijk ook in de overgang? Je leest het in dit gratis e-book.

De meeste vrouwen krijgen de laatste menstruatie tussen hun veertigste en zestigste jaar. De laatste menstruatie heet officieel de menopauze. Voor en na de menopauze is er een periode van enkele jaren waarin de hormonen een nieuw evenwicht zoeken. De duur van deze overgang is voor iedere vrouw verschillend en of ze last heeft van overgangsklachten ook.

Beïnvloedt leefstijl je menopauzeleeftijd?

Sommige vrouwen kampen gedurende de overgang met slaapstoornissen, nachtelijk zweten, migraine, een droge vagina of andere overgangsklachten. Andere vrouwen hebben nergens last van. Maar vragen over deze periode, die heeft vrijwel iedere vrouw. In het gratis e-book '12 intrigerende over de overgang' nemen we er een aantal onder de loep. Kun je de overgang bijvoorbeeld uitstellen? Zijn overgangsklachten cultureel bepaald? En beïnvloedt leefstijl je menopauzeleeftijd? Download dit informatieve e-book hieronder.

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws en de aanbiedingen en ontvang direct gratis het e-book: 12 intrigerende vragen over de overgang in je mailbox! Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt. Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

Meer lezen over de overgang?

We hebben meerdere handige downloads over de overgang voor je, waarin je het antwoord op al die vragen vindt. Zoals een aantal aantrekkelijke digitale magazines met praktische hulp en handige tips. En e-books, die dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met (werk)stress tijdens de overgang, wat doet de overgang met je seksleven? En welke overgangsklachten zijn er nog meer, naast die bekende opvliegers?

Al onze overgangs-downloads

Auteur