Gratis e-book: Je liefdesleven in de overgang

Een bevredigend seksleven in de menopauze

stel in bed
Getty Images

Mooi is dat. Is er eindelijk meer ruimte voor wat me-time of beter gezegd we-time, kom je tot de conclusie dat het er eigenlijk nooit meer van komt. De overgang lijkt een libidokiller van jewelste. Pijn bij het vrijen is een veelgehoorde overgangsklacht. Hoe kan dat? Zijn veranderingen in de hormoonhuishouding de enige boosdoeners of is er meer aan de hand? Je leest het in dit gratis e-book.

De overgang is een transitieperiode in de meest letterlijk zin. Een levensfase waarin van alles en nog wat verandert. Je haar wordt brozer en droger. Je huid wordt slapper en dunner, met steeds diepere rimpels, doordat het collageen afneemt. Pijnlijke spieren en gewrichten, waardoor je net even minder soepel beweegt. Vaginale droogheid en pijn bij het vrijen. Lang verhaal kort: de overgang is doorgaans niet de levensfase waarin je je het meest sexy en zelfverzekerd voelt. En dat is nergens voor nodig, want hoewel je hormoonhuishouding wel degelijk roet in het eten kan gooien, is de overgang een fase. Ook in de overgang kun je een bevredigend seksleven hebben. In dit e-book lees je er alles over, met onder andere:

  • De invloed van hormonen
  • Overgang of midlifecrisis?
  • Minicursus anatomie: de vagina
  • Heb ik soms een schimmelinfectie of soa?
  • Vaginale droogheid en ander ongemak
  • Pijn bij het vrijen
  • Zit die verminderde seksdrive tussen de oren?
  • Doe-het-zelf-seks: 5 tips voorr een intens orgasme
  • Beautyproblemen in de overgang

Download het e-book gratis door hieronder je mailadres in te vullen.

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws en de aanbiedingen en ontvang direct gratis het e-book: Je liefdesleven in de overgang in je mailbox! Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt. Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

Meer lezen over de overgang?

We hebben meerdere handige downloads over de overgang voor je, waarin je het antwoord op al die vragen vindt. Zoals een aantal aantrekkelijke digitale magazines met praktische hulp en handige tips. En e-books, die dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met (werk)stress tijdens de overgang, wat doet de overgang met je seksleven? En welke overgangsklachten zijn er nog meer, naast die bekende opvliegers?

Al onze overgangs-downloads

Auteur