Gratis e-book: Stress en werk in de overgang

Stress en je hormoonhuishouding

stress
Getty Images

In de overgang moet je lichaam op zoek naar een nieuwe hormonale balans en dat heeft zijn weerslag op je stressgevoeligheid. En dat terwijl vrouwen om, allerlei redenen, toch al meer last van stress hebben dan mannen. Hoe houd je je in tijden van opvliegers, stemmingswisselingen en andere overgangsklachten staande op de werkvloer? Je leest het in dit e-book.

Stress. Van het woord schrikken we allang niet meer. Sterker: een flinke dosis stress vinden we tegenwoordig doodgewoon. We merken vaak niet eens dat we voortdurend 'aan' staan door de 24-uurs economie. Zo normaal is het om de dagelijkse routine al multitaskend en op topsnelheid uit te voeren - ondertussen piekerend over wat allemaal nog moet en turend naar het blauwe licht van computer- en telefoonschermen. We hebben op alle fronten meer stress dan vroeger.

Vrouwen hebben meer stress

Vrouwen hebben bewezen meer stress dan mannen. Omdat ze verzorgender zijn aangelegd en omdat ze vaak meerdere ballen (werk, opleiding, kinderen, huishouden, ouders) hooghouden. Nog voor de overgang haar entree heeft gemaakt, denken de stressregelsystemen vaak al 'doe het lekker zelf' en ligt een burn-out op de loer. En dan moeten al die veranderingen in de hormoonhuishouding nog komen. In dit e-book lees je hoe je beter omgaat met (werk)stress tijdens de overgang. Download het e-book door hieronder je mailadres in te vullen.

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws en de aanbiedingen en ontvang direct gratis het e-book: Stress en werk in de overgang in je mailbox! Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt. Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

Meer lezen over de overgang?

We hebben meerdere handige downloads over de overgang voor je, waarin je het antwoord op al die vragen vindt. Zoals een aantal aantrekkelijke digitale magazines met praktische hulp en handige tips. En e-books, die dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met (werk)stress tijdens de overgang, wat doet de overgang met je seksleven? En welke overgangsklachten zijn er nog meer, naast die bekende opvliegers?

Al onze overgangs-downloads

Auteur