donderdag, 22 april 2021

'Nederlander heeft 350 euro over voor goed voornemen'

Zo'n 53 procent van de Nederlanders maakt dit jaar goede voornemens voor 2016. Gemiddeld hebben ze er 350 euro voor over om dit voornemen ook echt te realiseren. In de aanpak hiervan gaat de voorkeur uit naar gezonde voeding, personal training en een abonnement op de sportschool.

Dit blijkt uit onderzoek van een fitnesssite onder 10.801 Nederlanders.

Sporten en afvallen

De top drie van goede voornemens is gelijk aan vorig jaar. 'Meer sporten' staat op één, gevolgd door 'gezonder eten' en 'afvallen'. Opvallend is dat steeds meer Nederlanders zichzelf als doel stellen om minder vaak hun mobiele telefoon te gebruiken.

De grootste groep denkt hun goede voornemens al in de eerste drie maanden te realiseren. Gemiddeld genomen hebben mensen er 350 euro voor over om hun goede voornemens te realiseren, bijvoorbeeld door personal training of lid te worden van een sportschool. Ook in gezonde voeding wordt geïnvesteerd.

Doorzettingsvermogen

Opvallend is dat ruim de helft van de respondenten aangeeft de goede voornemens van vorig jaar slechts gedeeltelijk of helemaal niet succesvol te hebben afgesloten. Dit komt voornamelijk door gebrek aan doorzettingsvermogen (58 procent). Verder blijkt dat onder andere de steun vanuit familie (17 procent), de noodzaak om het goede voornemen te realiseren (10 procent) en een onrealistisch voornemen (16 procent) factoren zijn die bepalend zijn voor het al dan niet slagen van een voornemen.

Bron(nen):