Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 24 september 2017

Hoe krijg ik een orgasme?

Ik heb nog nooit een orgasme gehad en vind dit vervelend. Wanneer ik mij vinger, sta ik duidelijk op het punt om klaar te komen en trekken al mijn spieren samen. Maar klaarkomen lukt nooit. Kun je mij helpen?
Janneke

Henriette Schoones, seksuoloog/relatietherapeut:

Om een orgasme te kunnen krijgen moet je je volledig over kunnen geven. Veel vrouwen spannen de spieren van de bovenbenen, buik en billen aan tijdens de seksuele stimulatie. Dat remt het orgasme. Je moet geen controle houden en je volledig overgeven aan het gevoel. Dus volledig focussen op voelen en geen remmende gedachten hebben maar juist prikkelende, stimulerende seksuele gedachten tijdens het vrijen of de soloseks.

Bekkenbodemspieren aanspannen

De enige spieren die belangrijk zijn bij het vergroten van seksuele opwinding en het orgasme zijn de bekkenbodemspieren. Deze spieren mag je wel spannen om de opwinding vast te houden en te vergroten. De bekkenbodemspieren lopen onder andere rond de vaginaopening (de spieren die je spant als je je plas ophoudt).

Ontdek jezelf

Neem de tijd om eerst jezelf te ontdekken, welke druk en stimulatie je nodig hebt om opgewonden te raken. Veel vrouwen hebben minstens een half uur adequate seksuele stimulatie nodig om tot een orgasme te komen.

Lang niet elke vrouw lukt het om klaar te komen. Zo'n 25 tot 30 procent van de vrouwen is niet geïnteresseerd in een orgasme of kent het niet. Goede seks hoeft niet voor iedereen te eindigen in een orgasme.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.

Reactie toevoegen