woensdag, 28 september 2022

Partner wil geen orale seks

Ik ben een man van 43 jaar en ik ben één jaar getrouwd met een prachtvrouw. Wat betreft het dagelijks leven, sport en kinderen gaat het ons voor de wind. Het 'probleem' is dat al vanaf het begin van onze relatie vier jaar geleden het seksueel niet wil lukken. We hebben er al verschillende gesprekken over gehad waar steeds weer nieuwe beloftes zijn gemaakt, maar zonder gewenst resultaat.
 
Onze seksuele behoeftes liggen ver uit elkaar. Het 'gewone' vrijen lukt wel, alleen moet het wel snel en mag het niet te lang duren. Ik heb af en toe behoefte aan voorspel waarbij we elkaar ook oraal stimuleren. Alleen lukt dat voor haar bij mij niet. Verder is de seks erg veel hetzelfde.
 
Is deze situatie herkenbaar? Vraag ik teveel van mijn vrouw als ik graag wil dat ze mij oraal bevredigt?
Anoniem
 
De situatie die je beschrijft is heel herkenbaar vanuit mijn praktijk. Orale seks is niet abnormaal. Bij de meeste stellen is orale seks (bij elkaar) in het seksuele repertoire opgenomen. In dit geval is het belangrijk om er achter te komen wat de redenen zijn waarom jouw vrouw dat niet bij jou wil doen. Sommige vrouwen zijn bang dat de penis te ver in de mond komt, waardoor je gaat kokhalzen. Ook willen veel vrouwen niet dat de man in haar mond klaarkomt.
 
Verder is het belangrijk te weten hoe zij jouw penis ervaart, als ze het vies of lelijk vindt zal ze zeker geen orale seks willen. Kortom probeer het onderwerp opnieuw aan te kaarten en als dit opnieuw geen verbetering oplevert, kan je overwegen een seksuoloog NVVS in te schakelen.
 
Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.
 
Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.