Nekpijn: foto of fysiotherapeut?

Getty Images

Ik heb al maanden last van nekpijn en pijn links achter mijn hoofd. Als ik mijn hoofd naar links of rechts beweeg, dan doet het zeer. Wat is verstandig: een foto laten maken of naar de fysiotherapeut?

Joyce

Mark Chen, fysiotherapeut

Als je klachten als gevolg van een trauma (dus een val of ongeluk) zijn ontstaan, is het aan te raden om eerst naar een huisarts te gaan. Die zal dan bepalen of een foto nodig is.

Mocht je klacht zonder duidelijke oorzaak ontstaan zijn, en bijvoorbeeld werk- of houdingsgerelateerd van aard zijn, ga dan zeker langs bij een fysiotherapeut. Die zal kunnen achterhalen welk gedeelte van de nek verantwoordelijk is voor je pijn en zal je vervolgens uit kunnen leggen wat je eraan kunt doen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Mark Chen is fysiotherapeut en NASM geschoolde personal trainer. Sinds augustus 2014 is hij werkzaam in Phnom Penh, Cambodja. Zijn expertise ligt in het analyseren en optimaliseren van bewegingspatronen. Dry needling en medical taping zijn een belangrijk onderdeel van zijn visie en training voert de boventoon.