vrijdag, 3 december 2021

8 x heerlijke gerechten met vis

Lekkere en gezonde recepten met vis in de hoofdrol

Voor een gezond voedingspatroon is het advies is om één keer per week vis te eten. Vis bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen: eiwitten, mineralen, vitamines en niet te vergeten omega 3 vetzuren. Maar wat zet je op tafel met vis? Om het je wat makkelijker te maken, hebben we acht heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet!

1. Pittige zalm met spinazie uit de stoomoven

Dit is zo'n lekker recept en kon niet anders dan op plek 1 staan. De marinade maakt de zalm lekker pittig en de gestoomde groenten zorgen voor een topcombinatie. Door de groente te stomen, verdwijnen er geen vitamines en mineralen uit de groenten in het kookvocht. Heb je geen stoomoven of pan? Dan kun je gemarineerde zalm ook in de oven verwarmen en de spinazie wokken.

2. Zalm uit de oven met broccolipesto

Van broccoli - én de stam - kun je overheerlijke broccolipesto maken. Wist je dat de stam eigenlijk het meest smaakvol is van broccoli? Combineer zelfgemaakte broccolipesto met zalm en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel vanavond: zalm uit de oven met broccolipesto.

3. Vis uit de oven

Je kunt vis op vele manieren bereiden, maar de lekkerste manier is misschien wel in de oven. Van kabeljauw tot zeewolf en van zalm tot roodbaars worden heerlijk als je ze gekruid in de oven doet. Hoe je het precies doet? Check deze receptvideo.

4. Haring bietensalade

Haring is vette vis. Vette vis bevat veel gunstige vetzuren die hartstikke goed zijn voor je. Niet zo'n liefhebber van haring happen? Maak dan deze bietensalade met haring en appel eens. Wedden dat je deze wel heerlijk vindt? Bijkomend voordeel? Ook die rode bietjes zitten bomvol vitaminen en anti-oxidanten.

5. Sandwich makreel

Ben je een liefhebber van makreel? Dan vind je deze makreelsandwich met dille en komkommer vast ook heel lekker. Makreel valt ook onder de vette vissoorten. Deze bevatten meer EPA en DHA dan magere vissoorten.

6. Makreelsalade

Nog zo'n lekkere salade met makreel voor op brood: heerlijk kruidig en pittig. Het recept met de video waarin je kan zien hoe je het precies maakt, vind je hier.

7. Visstoofpotje

Wil je op een lekkere en gemakkelijke manier vis op tafel zetten? Maak dan eens een visstoofpotje.

8. Marinade

Koop geen gemarineerde vis, maar maak zelf de marinade. Zo weet je precies hoeveel zout etc. je binnenkrijgt. Een recept voor een smakelijke marinade kun je hier vinden.