Erge rugpijn: wat kan ik eraan doen?

rugpijn-man
Getty Images

Sinds zes weken heb ik intense pijn in de rug. Ik heb al behandelingen gehad bij de fysiotherapeut: kraken, triggerpunten, dry needling, maar niets lijkt te helpen. Ik heb feitelijk 24 uur per dag pijn, vaak is het een ondragelijk en brandend gevoel in de rug. Soms is het iets minder na veelvuldig paracetamolgebruik. Ik ben de wanhoop nabij en ik weet niet hoe het nu verder moet.

John

Mark Chen, fysiotherapeut

Hallo John,

Als na 6 weken (persoonlijk werk ik met de norm '4 behandelingen') geen positieve verandering optreedt, dan is het belangrijk om dit met je therapeut te bespreken. Een logische volgende stap zou kunnen zijn om een second opinion te laten doen door een collega. Hierdoor kun je uitsluiten dat er niks over het hoofd is gezien tijdens het klinische onderzoek. Zelfs de beste therapeut ziet weleens iets over het hoofd namelijk!

Een andere optie zou zijn om een MRI-scan te laten maken. Hiervoor zal je huisarts je waarschijnlijk moeten verwijzen, maar dat zal een goed idee geven over mogelijke problemen die niet zichtbaar zijn via een bewegingsonderzoek.

Veel succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Mark Chen is fysiotherapeut en NASM geschoolde personal trainer. Sinds augustus 2014 is hij werkzaam in Phnom Penh, Cambodja. Zijn expertise ligt in het analyseren en optimaliseren van bewegingspatronen. Dry needling en medical taping zijn een belangrijk onderdeel van zijn visie en training voert de boventoon.