Ik heb erge pijn aan mijn bovenbeen. Wat nu?

beenklachten
Getty Images

Sinds maandagavond heb ik pijn in mijn rechterbovenbeen. De hele nacht in een stoel zitten te creperen van de pijn. Dinsdag bij de huisarts geweest. Deze constateerde een verkramping vanuit mijn bekken met uitstraling naar het bovenbeen. Verder ben ik doorverwezen naar de fysiotherapeut en moest ik paracetamol nemen. Ik kon donderdag bij de fysiotherapeut terecht.

In de nacht van woensdag op donderdag heb ik iets beter geslapen, maar ik heb toch de halve nacht in een stoel gezeten. Donderdag bij de fysiotherapeut geweest. Deze kan niets voor mij doen, want hij kan amper mijn been aanraken vanwege de pijn. Terug naar de huisarts. Deze schrijft pijnstillende medicijnen voor met maagbeschermers. Heeft geen enkel effect gehad. Zaterdag naar het ziekenhuis geweest: daar heb ik weer medicatie gekregen. Dit heeft redelijk goed geholpen, maar de medicijnen zijn toch na enige tijd uitgewerkt en dan is de pijn als daarvoor. Het is ook alleen pijnbestrijding.

Heeft u een advies hoe het nu verder moet in het kader van genezing?

Naam bekend op de redactie

Mark Chen, fysiotherapeut:

U geeft zelf al iets belangijks aan. Hoewel het prettig is dat sommige medicatie wat verlichting heeft gegeven, is dit alleen een bestrijdijng van de symptomen, het doet niks aan de oorzaak. Nu is het zo dat om een goed beeld te kunnen krijgen van wat er mogelijk aan de hand is, een arts of specialist bepaalde bewegingen uit moet kunnen voeren.

Wanneer dat niet mogelijk is, is het voorschrijven van pijnbestrijdende medicatie een logische keuze. Mocht de pijn wat gezakt zijn, ga dan zeker even terug naar de fysiotherapeut zodat ze een beter beeld kunnen schetsen van de situatie. Een andere optie is om een MRI-scan te laten maken. Houd daarbij wel in het achterhoofd dat u voor deze scan een behoorlijke tijd stil zal moeten liggen, dus dat moet wel mogelijk zijn!

Ik hoop dat het ondertussen een stuk beter gaat, veel succes met het vinden van de oplossing! 

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Mark Chen is fysiotherapeut en NASM geschoolde personal trainer. Sinds augustus 2014 is hij werkzaam in Phnom Penh, Cambodja. Zijn expertise ligt in het analyseren en optimaliseren van bewegingspatronen. Dry needling en medical taping zijn een belangrijk onderdeel van zijn visie en training voert de boventoon.